Кой е онлайн

В момента има 35 посетителя в сайта

Вход в систематаДигитални инструменти и платформи за българското училище ПДФ Печат Е-мейл

      Всички очакват от учителите да използват технологии в клас, но малцина осъзнават колко времеемко е това в сегашното ежедневие на учителя. В тази статия ще ви покажа някои напълно безплатни дигитални инструменти, за които даже не е нужно да имате скъпа технология в училище. Истината е, че много от методите на преподаване с технологии могат да се случват и със собствените домашни или мобилни устройства на учениците или само с вашето лично. Друго важно нещо е, че тези педагогически практики са до една тествани в българския контекст на училища из цяла България и работят тук и сега. Тъй като всеки учител сам преценява как един инструмент или една платформа ще са полезни на неговия клас, аз само съм скицирал седем популярни и лесни за използване инструмента и съм дал насочващи идеи.

 
Новости и във физкултурата – аеробика, каланетика ПДФ Печат Е-мейл

    Аеробика и каланетика заменят успоредката в час. Това предвиждат новите учебни програми по физкултура. С промените се цели спортът да стане по привлекателен за учениците.

В 31-во столично училище часовете по физическо възпитание започват с разгрявка, а днешната тема на часа е волейбол. За големите ученици нито ранния час, нито натоварването е проблем.

"Според мен трябва да има повече часове. На седмица има 1-2 часа, което е малко. Трябва да има всеки ден по 1, за да се разтоварваме от всички други часове", сподели мнението си ученикът Марио.

 
Дарителска кампания "Плюшено мече" зарадва 350 обитатели на домове в Плевенска област ПДФ Печат Е-мейл

    Тази година, за първи път операция „Плюшено мече" се проведе и в Плевен. По време на акцията с надслов надслов „Един дарител, едно дете, един подарък, безброй усмивки", бяха събрани подаръци за обитателите на 15 дома - в Плевен, селата Садовец и Тотлебен, в Луковит, Червен Бряг, Долни Дъбник и Пордим. Около 350 деца, младежи и възрастни хора в Центрове за настаняване от семеен тип, защитени жилища, домове за деца без родителски грижи, домове за възрастни хора с умствена изостаналост ще бъдат зарадвани за предстоящите празници. Общият брой на подаръците в действителност е по-голям, защото някой са си пожелали по няколко подаръка - например обувки, анцуг.

 
Клас, мирно с Калашника! Военно обучение от 1-ви клас! ПДФ Печат Е-мейл

     Министерството на отбраната разработи актуална програма за начално военно обучение. То трябва да започне от първи клас, където да се обяснява какво е катастрофа, бедствие, какво да се очаква и как хората да се държат. Това заяви пред БТА полк. Красен Даскалов - началник на Център по психично здраве и превенция към ВМА.

Информацията трябва да е актуална и учителите също трябва да са подготвени да преподават такава материя, посочи той.

 
Безплатно образование ли, а безплатен обяд има ли? ПДФ Печат Е-мейл

     Образованието в държавните и общински училища у нас все още е безплатно за децата. Поне така се твърди в Конституцията, така пише и в законите. Всеки родител обаче знае, че трябва да се бръкне дълбоко в джоба и то не само за тетрадки, книжки, помагала, химикалки, моливи, ами къде за пребоядисване, къде за шкафчета, къде за нови чинове, че старите пазят спомени и имена на ученици, напуснали школото преди десетилетия. А и за други неща трябват пари!

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 3 от 9

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Нашият QR код

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов