Кой е онлайн

В момента има 34 посетителя в сайта

Вход в систематаВ Червен бряг, деца с увреждания ще управляват компютър с очи ПДФ Печат Е-мейл

 Устройство, което позволява управление с поглед на таблет, лаптоп или настолен компютър, е закупено през октомври 2015 г. по проект „Включващо обучение" в ОУ „Алеко Константинов" в Червен бряг. Това съобщиха от общинския пресцентър в града.

Tobii PCEyeGO дава неограничени възможности на хората с увреждания и е предназначено за обучението на учениците от помощната паралелка, съобщи на официалното му представяне директорът на училището Ганка Нинова.

 
Обсъдиха преждевременното напускане на образователната система от ученици ПДФ Печат Е-мейл

    На 30 ноември 2015 г. в Прогимназия „Цветан Спасов" в Плевен се проведе областна работна среща по въпроси, свързани с присъствието на учениците в учебни часове, отпадането им от образователната система и предприемане мерки за задържането им в училище.

На срещата присъства Красимир Иванов - зам.-областен управител на Плевен, представители на Областна дирекция на МВР-Плевен, председателите на областните структури на синдикално представените организации - НУС-Плевен, КНСБ, РСО „Подкрепа"-Плевен, представители на общински администрации от ресор „Образование", област Плевен, експерти от Регионален инспекторат по образованието - Плевен, директори на професионални гимназии и общообразователни училища.

 
Денят след изборите ще е неучебен за учениците ПДФ Печат Е-мейл

       Във връзка с насрочените на 25 октомври 2015 г. избори на общински съветници и на кметове и за провеждане на национален референдум с въпрос „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите", със заповед на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев, 26 октомври 2015 г. е определен за неучебен ден за учениците от всички училища на територията на Република България. това съобщиха от министерството на образованието.

Учебното съдържание ще бъде преструктурирано от учителите и одобрено от директорите на училищата, съгласувано с началниците на регионалните инспекторати по образованието.

26 октомври 2015 г. е определен за неучебен за учениците, за да се изнесат изборните урни и да се разчистят училищата от изборни материали, уточниха от министерството.

 
Глоба до 150 лева за родители, ако децата не ходят на училище ПДФ Печат Е-мейл

     С глоба в размер от 50 до 150 лв. ще се наказват родители, които не запишат децата си в детска градина или училище. Това решиха депутатите с гласуване на второ четене на текстове от Законопроекта за предучилищното и училищното образование.

В същия размер ще е глобата и за родители, които не осигурят присъствието на децата си в детска градина или училище.

 
За учителите – повече пари, за учениците – нови учебници ПДФ Печат Е-мейл

     Ще има нови учебници за основното и средното образование, ще има и по-високи заплати за учителите. Това се ангажира пред телевизия Bulgaria ON AIR образователният министър проф. Тодор Танев, който бе гост на предаването "Полиграф" с водещ Светла Петрова.


По думите му новоприетият Закон за образованието ще бъде факт съвсем скоро, но той няма да даде плодове веднага.

"В него е залегнало да има нови учебници, ново отношение към учителите, но и към учениците. Ще има възможност за участие на родителите в учебния процес", обеща министърът.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 4 от 9

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Нашият QR код

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов