Кой е онлайн

В момента има 35 посетителя в сайта

Вход в систематаОфициално забраниха използването на мобилните телефони в клас ПДФ Печат Е-мейл

     Забраната за използване на мобилни телефони в клас вече е официална. Това решиха депутатите с приети на второ четене текстове в Закона за образоването, предаде БНР. С новия закон на децата е забранено да използват мобилните си телефони по време на учебните часове. Учениците няма да имат право да участват в хазартни игри, да употребяват тютюн и тютюневи изделия, алкохол и наркотични вещества, да носят оръжие, както и други предмети, които са източник на повишена опасност.

 
Помощните училища отпадат от образователната система ПДФ Печат Е-мейл

   Помощните училища отпадат от образователната система и се преобразуват в центрове за специална образователна подкрепа. Това решиха депутатите, които приеха на второ четене текстове от Законопроекта за предучилищното и училищното образование, съобщиха БТА и БНР.

Запазват се обаче специалните училища за деца с увреден слух или нарушено зрение, възпитателните училища интернати и социалнопедагогическите интернати.

От БСП обявиха, че това е предпоставка за закриване на помощните училища и посочиха, че насочването на децата с увреждания в общообразователни училища е недомислица. Мариана Бояджиева от левицата цитира пред депутатите писма на учители, които не са съгласни с мярката.

 
Златните принципи на Мария Монтесори за възпитанието на детето ПДФ Печат Е-мейл

       Мария Монтесори формулира своите заповеди като кратки сентенции, изключително лесни за запомняне. Те са съвсем прости, но в тях е заложена много мъдрост.

Ако родителите искат да затвърдят връзката си с децата и да я развиват, така че детето им да израсне развита и хармонична личност, е добре поне веднъж годишно да си препрочитат тези правила.

1. Децата се учат от това, което ги заобикаля.

2. Ако едно дете често е критикувано, то се учи да съди.

3. Ако едно дете често е хвалено – то се научава да цени себе и и другите.

 
Закриват училището в село Тотлебен ПДФ Печат Е-мейл

     От началото на следващата учебна година 2015-2016, Основно училище "Св.св.Кирил и Методий" в плевенското село Тотлебен ще бъде закрито. Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен Албена Тотева.

Закриването на училището става със заповед на министъра на образованието проф. Тодор Танев и с решение на Общинския съвет в Пордим. Причината за закриването на училището е чувствителното намаляване на броя на учениците в него.

СОУ"Св.св. Кирил и Методий" в Пордим ще приеме децата от закритото училище в село Тотлебен.

 
Районна прокуратура проведе обучение на ученици от Д. Дъбник ПДФ Печат Е-мейл

           На 12 май 2015 година, в град Долни Дъбник, област Плевен в продължение на трайната политика на Районна прокуратура град Плевен да бъде максимално открита към обществеността, бяха проведени обучения на учениците от 9, 10и 11-ти класове на Професионалната гимназия по селско стопанство „Професор Иван Иванов" град Долни Дъбник и СОУ „Христо Ботев" град Долни Дъбник.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 5 от 9

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Нашият QR код

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов