Кой е онлайн

В момента има 33 посетителя в сайта

Вход в систематаС таблети и лаптопи ще учат децата в школата у нас ПДФ Печат Е-мейл

      До две години българското училище може да стане високотехнологично. Това предвижда Министерството на образованието в план за внедряване на IT технологиите в клас, съобщи Нова телевизия.

Идеята е все повече таблетите и лаптопите да станат част от образователната ни система. За целта ще започне и изграждането на национална електронна платформа, в която ще бъдат свързани всички училища. В нея ще се съдържат и голяма част от уроците, които често ще бъдат дори мултимедийни. Плановете са до 2017-а поне част от този план да е готов. За това ще са нужни около 560 милиона лева. В някои училища у нас обаче интерактивното образование вече отдавна е на фокус.

 
Теленор финансира проекти за дигитална класна стая ПДФ Печат Е-мейл

     Компанията обяви конкурс с награден фонд 200 хиляди лева

Теленор обяви конкурс за проекти, насочени към модернизиране на учебната среда в българските училища.

Инициативата „Дигитална класна стая” цели да насърчи използването на съвременни технологии и методи, които ще подобрят условията на преподаване и ще повишат ефективността на образователния процес.

 
Близо 50% от ромчетата не стъпват в училище. ПДФ Печат Е-мейл

          Близо 50% от ромските деца не посещават училище и са изключени от общественото развитие, от социалната среда и от пазара на труда.

28 процента от тях не посещават изобщо училище, а останалите 21,5% са учили до четвърти, пети или до седми клас и са напуснали училище, преди да завършат основното си образование, съобщи пред журналисти председателят на Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ Янка Такева на конференцията "Интеркултурното образование".

Такева подчерта, че социалните помощи не трябва да се дават на родители, чиито деца не ходят на училище.

 
Образованието изостава недопустимо от технологиите ПДФ Печат Е-мейл

     90% от професиите на бъдещето ще изискват основни ИТ умения, дори тези, които са извън технологичната индустрия, сочат европейските проучвания. Обществото, бизнесът, държавата, родителите и учителите осъзнават и признават „технологичната революция”, но образователната система е застинала на ниво „индустриален преход”.

За реформа в образователната система се говори отдавна. И въпреки това основните предизвикателства остават – застаряващи, демотивирани учители и пасивни методи на преподаване, неравен достъп до качествено образование, преждевременно отпадане на ученици, липса на ефективна национална система за външно оценяване.

 
Стартира първият български сайт за деца със СОП ПДФ Печат Е-мейл

        Нов сайт в помощ на родители и учители на деца със специални образователни потребности стартира в онлайн пространството от вчера. Това съобщиха от Центъра за приобщаващо образование.

Priobshti.se обединява опита на експерти от организацията и специалисти от България, Америка и Европа. Виртуалният център за приобщаващо образование предоставя информация и ресурси за подкрепа на деца със специфични обучителни трудности през призмата на приобщаващите ценности и практики.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 6 от 9

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Нашият QR код

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов