Кой е онлайн

В момента има 32 посетителя в сайта

Вход в систематаЗапочва хайка за ученици фантоми ПДФ Печат Е-мейл

    Започва преброяване на учениците, които трайно не посещават училище или са преместени в друго. Това става ясно от заповед на образователното министерство, която изисква от директорите да проследяват и докладват писмено движението на ученици, пише в. Монитор. Така от една страна ще се засекат отпадналите от клас деца, както и т. нар. ученици „фантоми”, които са фиктивно записани, но на практика не посещават училище. Директорите ще трябва да подадат справка за децата, които трайно не посещават класните стаи или пък са били наказани с преместване в друго школо. В документа трябва да бъдат обозначени и конкретните срокове, в които учениците са престанали да посещават съответното училище и са били записани в ново.

 
Махат ЕГН-то от бележниците на учениците ПДФ Печат Е-мейл

    ЕГН-то на учениците вече няма да бъде изписано в бележниците и личните карти, гласи промяна на Наредба 4 за документите в образователната система. Мотивът на ресорното министерство е защитата на личните данни. Така вместо ЕГН, в документите вече ще се изписва само датата на раждане на детето. Поводът за промяната е решение на Комисията за защита на личните данни, която в началото на февруари излезе с решение ЕГН-тата да бъдат премахнати от бележниците от началото на следващата учебна година. Проектонаредбата предвижда още ученическите документи с правно значение като дипломи и академични справки да не се попълват на ръка, а само на компютър.

ЕГН-то на учениците вече няма да бъде изписано в бележниците и личните карти, гласи промяна на Наредба 4 за документите в образователната система. Мотивът на ресорното министерство е защитата на личните данни. Така вместо ЕГН, в документите вече ще се изписва само датата на раждане на детето. Поводът за промяната е решение на Комисията за защита на личните данни, която в началото на февруари излезе с решение ЕГН-тата да бъдат премахнати от бележниците от началото на следващата учебна година. Проектонаредбата предвижда още ученическите документи с правно значение като дипломи и академични справки да не се попълват на ръка, а само на компютър.ЕГН-то на учениците вече няма да бъде изписано в бележниците и личните карти, гласи промяна на Наредба 4 за документите в образователната система. Мотивът на ресорното министерство е защитата на личните данни. Така вместо ЕГН, в документите вече ще се изписва само датата на раждане на детето. Поводът за промяната е решение на Комисията за защита на личните данни, която в началото на февруари излезе с решение ЕГН-тата да бъдат премахнати от бележниците от началото на следващата учебна година. Проектонаредбата предвижда още ученическите документи с правно значение като дипломи и академични справки да не се попълват на ръка, а само на компютър.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/272089-%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%82-%D0%B5%D0%B3%D0%BD-%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5.html
 
Започва акция срещу шамарите в училищата ПДФ Печат Е-мейл

    Министерството на образованието започва акция срещу агресията в училищата. Всяка обидна дума, шамар или раздаване на юмруци ще бъде обект на анализ, след който ще се разработят конкретни мерки срещу насилието в класните стаи.

До 13 март директорите в цялата страна трябва да изготвят обобщена информация за проявите на насилие в поверените им школа от началото на учебната година до края на месец февруари.

 
Технологиите няма да направят учителя излишен ПДФ Печат Е-мейл

     Развитието на технологиите поставя на изпитание традиционните методи за обучение и предизвиква смесени реакции. От една страна, съществуват опасения, че новите технологии напълно ще заменят учителите. Но има и друга гледна точка, според която технологиите само ще решат съществуващите проблеми в образованието.

Скорошно изследване на финландски, швейцарски и белгийски специалисти, данни от което публикува ScienceDaily, хвърля светлина върху ролята на учителя във високотехнологичния свят. Някои устройства ще направят ученето не само полезно, но и приятно занимание. Таблетите, например, са по-привлекателни от хартиените книги за младото поколение и този факт просто трябва да бъде приет.

 
Училищата в малките населени места ще стават до 10 клас ПДФ Печат Е-мейл

      В новия Законопроект за училищното и предучилищното образование не се предвижда закриване на училища в малките населени места, а превръщането им в обединено училище до 10 клас. Това обясни в Пловдив депутатът Милена Дамянова, председател на Парламентарната комисия по образование.

Това на практика ще означава не само запазване на тези училища, но и тяхното развитие и даване възможност на децата от тези места да продължат обучението си до 10 клас и то на същото място.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 7 от 9

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Нашият QR код

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов