Кой е онлайн

В момента има 29 посетителя в сайта

Вход в систематаСтартира първият български сайт за деца със СОП ПДФ Печат Е-мейл

      Нов сайт в помощ на родители и учители на деца със специални образователни потребности стартира в онлайн пространството от вчера. Това съобщиха от Центъра за приобщаващо образование.

Priobshti.se обединява опита на експерти от организацията и специалисти от България, Америка и Европа. Виртуалният център за приобщаващо образование предоставя информация и ресурси за подкрепа на деца със специфични обучителни трудности през призмата на приобщаващите ценности и практики.

 
Какви промени в образованието искат управляващите ПДФ Печат Е-мейл

   Нова образователна структура в системата на училищното образование - основна образователна степен с два етапа: начален (I-IV клас) и прогимназиален (V-VII клас), и средна степен също на две нива - първи гимназиален етап (VIII-Х клас) и втори гимназиален етап (ХI и ХII клас), предлагат управляващите.

Депутатите започнаха обсъждането на първо четене на законопроекта на Милена Дамянова от ГЕРБ за предучилищното и училищното образование и на Валери Жаблянов от левицата за Народната просвета.

 
Съгласуван е новият план-прием за учебната 2015-2016г. ПДФ Печат Е-мейл

       На заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие днес бе обсъден проекта за Държавен план-прием на училищата от област Плевен за учебната 2015/2016 година. На заседанието присъства началникът на РИО Плевен Албена Тотева и експерти от инспектората.

В началото на заседанието Областният управител Ралица Добрева подчерта колко важно е образователната система да бъде съобразена с реалните търсения от страна на бизнеса, така че от българските професионални училища да излизат подготвени и конкурентоспособни на пазара специалисти.

 
За запазване на помощните училища като държавни специални училища ПДФ Печат Е-мейл

    На 21.11.2014г. в 43 – то Народно събрание е внесен  законопроект на Закона за предучилищното и училищното образование от група народни представители. На свое заседание от 17.12.2014г. Комисията по образование и наука е взела решение да предложи на Народното събрание да приеме на първо гласуване законопроекта.

Практиката в масовите училища показва, че за част от децата със СОП (по-леките случаи) е възможна интеграцията. Но голяма част от децата с умерена и тежка умствена изостаналост, множество увреждания и с разстройства от аутистичния спектър ще останат „невидими” за образователната ни система.

 
Училищата излизат в грипна ваканция следващата седмица ПДФ Печат Е-мейл

 Заради достигнати пределни стойности на заболели от грип и остри респираторни заболявания директорът на Регионалната здравна инспекция Плевен издаде Заповед № РД-10-027 от 23 януари 2015 за обявяване на грипна епидемия на територията на област Плевен. Според нея в периода от 26 до 30 януари 2015 г. - включително, в Плевенска област ще бъдат прекратени учебните занятия в училищата.

В тази връзка са въведени редица противоепидемични мерки като ограничаване на масовитe и обществени мероприятия, на организирани мероприятия в детските, учебни и социални заведения.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 8 от 9

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Нашият QR код

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов