Кой е онлайн

В момента има 54 посетителя в сайта

Вход в систематаНасоки за дейността на центровете за подкрепа за личностно развитие ПДФ Печат Е-мейл

    Центровете за подкрепата за личностно развитие ще предоставят физическа, психологическа и социална среда за равен достъп до образование и за развитие на способностите и уменията както на децата и учениците със специални образователни потребности, с хронични заболявания или в риск, така и на тези с изявени дарби.

Подкрепата ще бъде обща и допълнителна и ще се определя според индивидуалните образователни потребности на всяко дете и на всеки ученик чрез организиране на дейности за развитие на способностите и дарованията им в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, придобиването на умения за лидерство и други.

 
ВАЖНО за учениците: МОН размества ВАКАНЦИИТЕ. Вижте новия график! ПДФ Печат Е-мейл

     Министерството на образованието и науката предложи промени във ваканциите и публикува новия график за учебната 2016/2017 г. година. В него са включени и датите за националните изпити.

Двете задължителни матури – по български език и литература и по предмет по избор – ще са на 19 и 22 май.

„Така МОН отговаря на желанието на ученици и родители изпитите да бъдат след абитуриентските балове. Отчетени са притесненията на учители и директори за предварително запазени дати за абитуриентски балове или за по-дълги ваканции и недостатъчно време за усвояване на учебния материал“, се казва в прессъобщение на ведомство.

 
Промените в училище за учебната 2016-2017 ПДФ Печат Е-мейл

 Ще се работи по старите учебници, нова е само историята за 5 кл.

Учебната година започва с промени според новия Закон за предучилищното и училищното образование, съобщават от Министерство на образованието и науката.

Учебната 2016-2017 година ще започне с нови наредби, нов учебен план и нови програми за учениците в първи и пети клас, промени в оценяването на учениците, които сега ще са в първи и пети, и в графика на учебното време. Новите документи са изготвени и приети от Министерството на образованието и са във връзка с влезлия в сила на 1 август тази година Закон за предучилищното и училищното образование.

 
Как трябва да изглежда Портфолиото на учител - 2016 ПДФ Печат Е-мейл

 Защото голяма част от Колегите имат неясноти по вида и начина на представяне в "Портфолиото на учител", предлагаме нашето виждане как би било добре да изглежда то. В материала по- долу са включени и разяснения по всяка една от секциите. 

ПОРТФОЛИО на УЧИТЕЛ
/Приложение към атестационна карта/

 
Разпределение ПДФ Печат Е-мейл

 НАРЕДБА № 5 от 30.11.2015 г. за общообразователната подготовка определя кой и как прави тематично   разпределение на учебен предмет и кой го заверява-одобрява. Какво трябва да е неговото съдържание и как може да бъде променяно след заверка. Кой контролира изпълнението на тази предварителна програма.
Тази Наредба 5 си е в сила сега и по нея  ще трябва да пишат своите разпределения учителите, които ще преподават в 1. и 5. клас.
Годишните разпределения за 2, 3, 4 клас ще бъдат по стария вариант, защото изготвянето им се базира върху старите учебни програми.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 2 от 9

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Нашият QR код

Календар

февруари 2018
пвсчпсн
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов