Стартира първият български сайт за деца със СОП ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Новини - Последни новини

        Нов сайт в помощ на родители и учители на деца със специални образователни потребности стартира в онлайн пространството от вчера. Това съобщиха от Центъра за приобщаващо образование.

Priobshti.se обединява опита на експерти от организацията и специалисти от България, Америка и Европа. Виртуалният център за приобщаващо образование предоставя информация и ресурси за подкрепа на деца със специфични обучителни трудности през призмата на приобщаващите ценности и практики.

Информацията на сайта има за цел да повиши осведомеността на българските учители и родители за специфичните затруднения, които децата могат да срещнат в училище, както и да ги направи по-чувствителни към емоционалните и поведенческите последствия, които тези затруднения могат да имат. Страницата няма за цел да поставя диагнози, а възможности за подкрепа в училище, у дома и в кабинета на специалиста за малчуганите, срещащи трудности в клас. От мерки за повишаване на личната самооценка, през училищната политика за детска закрила за намаляване на тормоза в училище, през осигуряването на подходящи помощни средства и подобряване на емоционалния микроклимат в класната стая, до активното включване на самото дете в процесите на планиране и оценка на подкрепата, от която има нужда.

Резултати от национално представително проучване, проведено от Глобал Метрикс по поръчка на Център за приобщаващо образование сочат, че 15% от всички родителите на деца от 1 до 7 клас са получавали информация от учителя на своето дете, че то има системни затруднения с ученето. Около 11% от тях са търсили информация по теми, свързани с образователната подкрепа за деца със СОП. 48% от родителите заявяват интерес към специализиран сайт с теми и материали за образователна подкрепа.

 

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов