С таблети и лаптопи ще учат децата в школата у нас ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Новини - Последни новини

      До две години българското училище може да стане високотехнологично. Това предвижда Министерството на образованието в план за внедряване на IT технологиите в клас, съобщи Нова телевизия.

Идеята е все повече таблетите и лаптопите да станат част от образователната ни система. За целта ще започне и изграждането на национална електронна платформа, в която ще бъдат свързани всички училища. В нея ще се съдържат и голяма част от уроците, които често ще бъдат дори мултимедийни. Плановете са до 2017-а поне част от този план да е готов. За това ще са нужни около 560 милиона лева. В някои училища у нас обаче интерактивното образование вече отдавна е на фокус.


От 24 ученици в един от класовете в 137-мо училище в столицата само четири деца нямат таблет у дома. Освен това в клас модерните технологии вече отдавна са част от уроците им. С иновативните технологии реално часовете стават много по-интересни и вълнуващи за учениците.

"Вместо да пишем на ръка, ние пишем на таблет и когато вече всичко е готово го показваме пред целия клас", обясни ученикът Стилиян.

В тези уроци децата не седят тихо, а аз не им казвам непрекъснато да запазят тишина, коментира началният учител Десислава Миленкова.

В час по български език в трети клас децата учат видовете изречения, но всичко минава като игра през таблета, а след това написаното от децата излиза на интерактивна дъска.

"Не стоим само пред учебниците, а се и забавляваме", разказа ученичката Ванина.

137-мо училище в София засега е по-скоро изключение. Масово в учебните заведения има компютри, но те се ползват само в конкретни часове. Целта е до няколко години да има таблети или лаптопи за всички, дори и в най-отдалечените райони. Така ще се олекотят поне малко и раниците на децата. Още тази есен, пилотно, системата ще бъде тествана в няколко учебни заведения в страната. Ще бъдат обучени и всички учители.
 

 

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов