Обсъдиха преждевременното напускане на образователната система от ученици ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Новини - Последни новини

    На 30 ноември 2015 г. в Прогимназия „Цветан Спасов" в Плевен се проведе областна работна среща по въпроси, свързани с присъствието на учениците в учебни часове, отпадането им от образователната система и предприемане мерки за задържането им в училище.

На срещата присъства Красимир Иванов - зам.-областен управител на Плевен, представители на Областна дирекция на МВР-Плевен, председателите на областните структури на синдикално представените организации - НУС-Плевен, КНСБ, РСО „Подкрепа"-Плевен, представители на общински администрации от ресор „Образование", област Плевен, експерти от Регионален инспекторат по образованието - Плевен, директори на професионални гимназии и общообразователни училища.

Срещата беше инициирана от Албена Тотева - началник на Регионален инспекторат по образованието - Плевен и се проведе във връзка с Годишния план за дейността на РИО за учебната 2015/2016 година, и възможностите за създаване на Обществен съвет за ангажиране на заинтересованите страни.

На нея присъстващите се запознаха с проблематиката за отпадане на ученици от образователната система, намаляване отсъствията на учениците и дейности, предприети от РИО-Плевен по прилагане на мерки за задържането им в училище и отчитане на резултатите от тях.
По време на срещата бяха набелязани мерки за намаляване на отсъствията на учениците и задържането им в училище, както и за анализ на училищната мрежа по общини и статута на училищата, съгласно приетия на 30 септември 2015 г. Закон за предучилищното и училищното образование.

Набелязаните мерки включват иницииране и организиране на срещи с представители на общинските администрации и кметства към тях, както и осъществяване на съвместни проверки с представители на областна администрация, определени със заповед на Областния управител и с представители на институции, имащи отношение към проблема.

В края на първия учебен срок ще бъде представена информация за резултатите от предпиетите мерки и реализираните дейности.

 

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов