Новости и във физкултурата – аеробика, каланетика ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Новини - Последни новини

    Аеробика и каланетика заменят успоредката в час. Това предвиждат новите учебни програми по физкултура. С промените се цели спортът да стане по привлекателен за учениците.

В 31-во столично училище часовете по физическо възпитание започват с разгрявка, а днешната тема на часа е волейбол. За големите ученици нито ранния час, нито натоварването е проблем.

"Според мен трябва да има повече часове. На седмица има 1-2 часа, което е малко. Трябва да има всеки ден по 1, за да се разтоварваме от всички други часове", сподели мнението си ученикът Марио."Също може да са по-големи салоните и залите, в които тренират, за да могат повече хора да се включват в тренировките", предложи друга ученичка.

Никола Савов е шампион по самбо. Харесва часовете по физическо, но му се иска и спортове като неговия да залегнат в програмата.

"Ще е добре да имаме повече часове и да тренираме най-различни спортове като борба, федербал, тичане", каза Никола.

Ако до сега в часовете по физическо и спорт се залагаше предимно на елементи от гимнастиката, като упражнения с успоредка и обръч, то сега на дневен ред ще бъдат по-скоро каланетиката и аеробиката. Промените обаче могат да се реализират трудно.

Олимпийската ни гордост Румяна Нейкова приветства идеята на министерството. Според нея обаче в часовете по физическо трябва да се подобри дисциплината.

"Влизаш в салона, учителят, който те посреща, е облечен официално с риза, костюм и вратовръзка и води часа по физическо. Това е недопустимо", коментира Нейкова.

Планира се и промяна в избираемата подготовка. Ще се изучават още хора. А за любителите на бодибилдинга, ще се добавят фитнес упражения и уроци по здравословно хранене.

 

 

Анкета

Познавате ли вредата от пасивното тютюнопушене ?
 

Реклама

Здравни новини

Календар

март 2018
пвсчпсн
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов