Материална база ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

Помощно училище - интернат „Асен Киселинчев” – гр. Долни Дъбник е създадена през 1953 г. Настоящата база, в която се провежда учебно-възпитателният процес и отдих, е построена през 1968 г. Училищната база е разположена сред добре поддържана залесена паркова площ от 29.5 дка с голямо многообразие от дървесни видове и цветна градина. Сред тях е оформен детски кът със спортни съоръжения за забавление на най-малките ученици.

ПУИ „Асен Киселинчев” се състои от учебен корпус , физкултурен салон, общежитие и топли връзки между трите сгради, сграда на котелната централа.

Училищната сграда е триетажна.

На първият етаж са разположени стаите на училищната администрация, модерна компютърна зала, работилници по труд и техника и дърводелство, както и кабинетите по учебна и производствена практика по професията работник в озеленяването със специалност озеленяване и цветарство и по професията шивач със специалност шивачество.

На II етаж се намират учителската стая, уютно обзаведени класни стаи за учениците от НЕО, кабинет по БДП, логопедичен кабинет, кабинет по музика, малък физкултурен салон НЕО и кабинет по естествени науки.

III етаж се заема от добре оборудвани класни стаи ПЕО, кабинет БЕЛ, кабинети по теория на трите професии и специалности, кабинет на психолога, кабинети по история, математика , изобразително изкуство и логопедичен кабинет.

Физкултурния салон е с площ от 148 кв.м. В него се провеждат ЗП, ЛФК и ДЧ по ФВС. Учениците имат възможност да играят баскетбол, волейбол, хандбал и да се упражняват на различни спортни уреди и съоръжения под напътствията и с помощта на учителя по физическо възпитание и спорт.

В училищния двор зад учебната сграда е разположена спортната площадка, обновена по програма „Модернизиране на материалната база в училище”, модул „Спорт в училище”.

От училището към общежитието, в което децата се възстановяват след уроците и пребивават през почивните дни, се стига като се преминава през просторна топла връзка, предпазваща ги от излагане на влиянието на сезонните промени във времето.

Сградата на общежитието е триетажна, изградена за активната почивка на учениците след учебни занятия. В сутерена общежитието разполага още с баня, пералня и обширна функционална столова с кухня. На първия и втория етаж има спални помещения както и помещения за поддържане на личната хигиена на децата, подсигурени с топла вода и санитарни възли, отговарящ на критерия за достъпна среда на хората с увреждания. Третият

етаж се заема от стая за куклен театър и театрален салон, където се прожектират учебни филми, представят се презентации и се провеждат всички празници и по-важни мероприятия в училището, в които децата участват с удоволствие и радост. Те драматизират, пеят, танцуват и рисуват.

Училищната база се отоплява от Котелна централа чрез водогрейна инсталация на природен газ, изградена според всички изисквания за безопасност през 2002 година.

 

 

Календар

април 2018
пвсчпсн
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ЦСОП "Леда Милева" гр. Долни Дъбник, Дизайн на www.csopdd.com - инж.Атанас Атанасов